Говорници

Своето учество го потврдија:

сениор Adzies консултант, експерт за семејни бизниси
John Doe

Г-дин Борис Вукиќ

Партнер на Adzies South East Europе и сертифициран сениор Adizes консултант. 20 години посветно работи на организациски развој и трансформација на компании од цела Европа. Консултант е на број семејни компании од регионот кои прераснале во милионски бизниси.

еден од основачите на БРАКО и Претседател на Бордот на Директори
Jane Helf

Проф. Д-р Кочо Анѓушев

Главен извршен директор на Феро Инвест ДОО и EДС ДОО, претседател на бордот на директори на Брако и професор на Машинскиот факултет во Скопје. Во 2003 година тој го основа Феро Инвест ДОО и неколку месеци подоцна Феро Инвест ДОО станува сопственик на 50% од капиталот на компанијата Брако.

MBA, генерален менаџер и косопственик на Семос Едукација
Joshua Insanus

Г-ѓа Валентина Тасева

Генерален менаџер и косопственик на Семос Едукација и косопственик на Клиар Вју БТЦ и Цертиадриа ДОО Скопје. Најистакната награда во нејзиното 20 годишно искуство е признанието: Најдобра жена менаџер за ЕМЕА регионот од Светската банка за обнова и развој. Валентина е менаџер награден со удел во сопствеништво на бизнисот.

генерален директор на Неуромедика
John Doe

Д-р Емил Угриновски

Генерален директор на Неуромедика. На 20 години влегува во менаџерските води на тогаш малата ПЗУ Неуромедика, која низ годините прераснува во најголема поликлиника во земјата. Неуромедика во 2014та достигна бројка од над 147000 пациенти и стана здравствена институција со најголем број пациенти во Р. Македонија.

косопственик и генерален директор на Еуроимпекс
John Doe

Г-дин Даниел Воиновски

Косопственик и генерален директор на Еуроимпекс, генералниот увозник на Peugeot за Македонија, Србија, Црна Гора и Косово. Годинава Еуроимпекс прослави 25 годишнина, а мината година довербата беше потврдена со продолжување на договорот за регионално застапување на брендот Peugeot и со признанието SUPERBRANDS 2013/2014.

Раководител во секторот за финансиски консалтинг во Deloitte Македонија
John Doe

Г-дин Владимир Зоговиќ

Раководител во секторот за финансиски консалтинг во Deloitte Македонија и овластен ревизор на Република Македонија. Владимир бил вклучен на бројни локални и меѓународни проекти од областа на финансискиот консалтинг, длабински анализи и проценки, купувања и спојувања на компании и ревизии во различни индустриски сектори.

Ко-сопственик на МАКЕДОНИЈА-ЕКСПОРТ
John Doe

Г-дин Петар Лазаров

Ко-сопственик на МАКЕДОНИЈА-ЕКСПОРТ, консалтинг и трговска фирма. Долгогодишно искуство во обуки и имплементација на програми за продажба, маркетинг, комуникација и менаџмент. Дел од тимот за развој и продажба на брендот МАМА'с – Домашни Традиционални Рецепти и TIP OF THE WEEK.

Основач, директор и ко-сопственик на Солопром
John Doe

Г-дин Робин Зимбаков

24 години посветено работи на развој на Солопром од start up фазата до денешните успеси како првата компанија која го има имплементирано бизнис концептот "Се на едно место", во доменот на ексклузивни кујнски материјали и ентериери, како и комплетни услуги при процесирање на истите.

Извршен директор на Адора Инженеринг
John Doe

Д-р Драгана Чифлиганец

Со свои 31 година е значаен дел од успехот на една од најголемите градежни компании во високо градба во Македонија. Пред 8 години се вклучи во семејниот бизнис, кога започна со имлиментација на меѓународните стандарди за високоградба во Македонија. Денес е признаена како најуспешна Дама во градежништвото.

Доктор на правни науки од областа на деловното право
John Doe

Д-р Даница Миладинова

Даница Миладинова е доктор на правни науки од областа на деловното право и специјалист по корпоративно управување. Нејзиното поле на научно истражување е и десеминирање на принципите на корпоративно управување во управувањето со семејните бизниси.

Оснивач и извршен директор во Вработување.ком
John Doe

Г-дин Дарко Велков

Оснивач и извршен директор во Вработување.ком (Лиценцирана Агенција за посредување при вработување) и Вработување Лизинг (Лиценцирана Агенција за привремено вработување).